Безалкогольные напитки.

Давно забытые и интересные рецепты из старинных кулинарных книг, газет, календарей.

Модератор: ПредседателЬ

Ответить
yanka95
Сообщения: 23
Зарегистрирован: 13 янв 2018 19:24
Страна: Россия

Re: Безалкогольные напитки.

Сообщение yanka95 » 13 янв 2018 22:03

Да лучше всего эту натур продукт))

Аватара пользователя
admin
Сообщения: 2044
Зарегистрирован: 14 окт 2011 19:27
Страна: Украина
Контактная информация:

Re: Безалкогольные напитки.

Сообщение admin » 13 фев 2013 19:47

Компоти на зиму

(Загальні уваги)

Компоти зимові се дуже здорові і вітамінові страви, бо варяться в парі, в слоїках щільно замкнених і вітаміни не виходять з парою. Добрі до мяса, до мучних страв, до прикраси лєгумін, до чаю і лімоняд. Кожда мати повинна постарати їх як найбільше, щоби в зимі часто се своїм дітям давати. Найліпші є слоїки щильно замкнені на пружинку системи Века ( Wecka ), а в браку таких, можна обвязати слоїки міхуром, або подвійним пергаміновим папером. Класти слоїки до горшка, на дні котрого кладеться зложений ручник, або яку ряднину, або сіно. На се кладеся побіч себе слоїки, але сіном або полотном до половини обвинені, щоби не торкнулися до себе і не розбилися.

Наливається води до горшка 1/4 начиня або трохи більше, зверха на завязані слоїки кладеться зложений мокрий ручник і покласти на кухню варити. Як вода в горшку закипить, числиться приписаний час 5-10 мінут і відставляється разом з горшком, не виймаючи слоїків, бо потріскали би, або компот псувавбися. Прикрити цілий горщик вовняним коциком, щоби вся пара задержалася в горшку і компот дійшов, а доперва на другий день відкрити і виймати слоїки. Пообтирати їх і поставити в сухім, холоднім місци.




Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Изображение

Нравится у нас?! Делись с друзьями :)


Изображение Изображение Изображение

SOME TEXT
Аватара пользователя
ПредседателЬ
Супермодератор
Супермодератор
Сообщения: 387
Зарегистрирован: 15 окт 2011 17:47
Страна: Украина

Безалкогольные напитки.

Сообщение ПредседателЬ » 10 янв 2013 04:41

Лімоняда

Видусити сік з 20 цитрин і 5 помаранчів (можна без них), перецідити до ринки, дати до того пів літра води, 1 кг. товченого цукру. Варити се 1/4 години. Окремо зробити суруп, взяти до него той переварений сік, вимішати, зішумувати і як вистигне, зляти до фляшок, закоркувати і залякувати. Можна дати в пару. Корки до фляшок треба прикліпляти дротиками, щоби пара не висадила. Після потреби розпускати водою і пити.




Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Шура, пилите гири! Пилите, Шура, пилите.... Они золотые!

Ответить

Вернуться в «Old-Кухня»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость