Алкогольные напитки.

Давно забытые и интересные рецепты из старинных кулинарных книг, газет, календарей.

Модератор: ПредседателЬ

Ответить
Аватара пользователя
admin
Сообщения: 2044
Зарегистрирован: 14 окт 2011 19:27
Страна: Украина
Контактная информация:

Re: Алкогольные напитки.

Сообщение admin » 29 янв 2013 18:34

Пиво батуринське


Взяти 2 ведра спілих ялівцевих ягід, 25 кг. житнього солоду, 80 дкг сухих яблук або грушок, краще кислиць. Солод налити водою і дати закіпіти. Як покипить 5 хвилин, зняти з огня і всипати ялівцеві ягоди і яблука. Розмішати і вляти у бочку або барилку. Налити мягкою холодною водою до половини. Забити отвір в горі і хай стоїть добу. Потім щодня наливати відро води, доки бочка не сповниться. Тоді виймити затичку, а дірку закрити серпанком (полотном) проти мух. Буде сильно шумувати. Як перешумує, можна пити. Тимчасом як береться пиво, можна доливати водою, доки буде смачне. Можна також по перешумуваню зіляти у фляшки і держати у ледівлі.




Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу
-
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Изображение

Нравится у нас?! Делись с друзьями :)


Изображение Изображение Изображение

Аватара пользователя
ПредседателЬ
Супермодератор
Супермодератор
Сообщения: 387
Зарегистрирован: 15 окт 2011 17:47
Страна: Украина

Алкогольные напитки.

Сообщение ПредседателЬ » 10 янв 2013 04:40

Пиво козацьке

На 1/2 відра води, 8 дкг хмелю, 1 дкг коляндри, 20 дкг патоки, 60 дкг хлібного тіста, 10 дкг цукру, 4 дкг дріжджів. Покласти наперед хміль і коляндру до 8 фляшок води. Тісто розвести 10 фляшками окропу. Дріжджі, патоку цукор дати в полишену частину води. Змішати все разом і покласти, хай через тиждень шумує.



Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Шура, пилите гири! Пилите, Шура, пилите.... Они золотые!

SOME TEXT
Ответить

Вернуться в «Old-Кухня»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостя