Детская кухня.

Давно забытые и интересные рецепты из старинных кулинарных книг, газет, календарей.

Модератор: ПредседателЬ

Ответить
Аватара пользователя
admin
Сообщения: 2045
Зарегистрирован: 14 окт 2011 19:27
Страна: Украина
Контактная информация:

Re: Детская кухня.

Сообщение admin » 21 фев 2013 20:22

Гриби


Мають 4 % мучки, 4% білковини, соли, вітаміни, сушені мають аж 40% мучки і 30% білковини. Можуть отже заступити мясо. Уважати трійливі і їх не їсти.

Страву дітям треба як найменше солити. Сіль нищить тканки організму. Так само заправа коріннями не конечна, хоч в малій скількости не шкодить. Однак здоровому не треба штучного побужування коріннями. Йому і так все смакує, а дітям ще більше.

На селі, як дитина має 4-5 місяців, дають їй кулеші з бриндзею, корж (кукурузяний хліб) або бульбу, хліб. Се дуже зле, бо дитинячий жолудок не може сего стравити, дитина дістає болі і кричить. Мама не знає, чого і колише, аж дитині голова завернеться. А то лише треба не переповнювати жолудок дитині і вона буде спокійна. Дитині такій треба давати вивар з ячмінних крупів, вівсяних, але переціжений, кашку з вівсяної муки, вівсяних платків і тапіоку, зварену на кипячім молоці або воді, мучку Нестля або иншу. Вівсяну кашку, тапіоку і мучку Нестля можна дістати в корінних склепах в окремих пачках, на яких є приписи, як се варити. Можна поцукрувати при варенню, але ячмінні крупки лиш солити і варити з маслом.
Декотрі діти дуже хочуть мяса. Можна їм дати, тільки з великим додатком ярин, щоби віджива була рівномірна.
Діточа кухня дуже подібна до кухні хорих і виздоровців. Всі юшки дітям дуже здорові, а найліпше улюбленою діточою стравою є лєгуміни. Декотрі діти не хочуть їсти бульби. Тоді мама може їх перехитрити. Вирізати з бульбяного тіста усякі форми, як зірки, квіти, звірятка і спечи се, а дитина і не знає, що їсть. Можна ще помастити се мармелядою.




Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Изображение

Нравится у нас?! Делись с друзьями :)


Изображение Изображение Изображение

Аватара пользователя
admin
Сообщения: 2045
Зарегистрирован: 14 окт 2011 19:27
Страна: Украина
Контактная информация:

Re: Детская кухня.

Сообщение admin » 20 фев 2013 21:22

Діточий сухар, другий спосіб


16 дкг. муки, 16 дкг. цукру, 1 жовток, 1 ціле яйце, 6 дкг. порізаних мігдалів, 6 дкг. очищених грозинків і товченого анижу. Зробити тісто, спечи в довгій формі. Спечене покраяти і сушити в рурі.



Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Изображение

Нравится у нас?! Делись с друзьями :)


Изображение Изображение Изображение

SOME TEXT
Аватара пользователя
ПредседателЬ
Супермодератор
Супермодератор
Сообщения: 387
Зарегистрирован: 15 окт 2011 17:47
Страна: Украина

Детская кухня.

Сообщение ПредседателЬ » 10 янв 2013 04:40

Діточи сухарі

До 1/2 склянки води зварити 1/2 ложочки анижу. Розробити 1 dkg. дріжджів з ложкою муки і ложкою цукру і трошки молоком. Лишити, хай викисне. До миски пересіяти 1/2 кг. муки, дати попередну розчину анижеву літну воду. Вимісити на вільне тісто і спечи. Спечене порізати на кусники та сушити у рурі. Сухарі сі вариться в молоці, перетирається через сито і годується тим маленькі діти.




Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Шура, пилите гири! Пилите, Шура, пилите.... Они золотые!

Ответить

Вернуться в «Old-Кухня»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость