Диетические блюда.

Давно забытые и интересные рецепты из старинных кулинарных книг, газет, календарей.

Модератор: ПредседателЬ

Ответить
yanka95
Сообщения: 9
Зарегистрирован: 13 янв 2018 19:24
Страна: Россия

Re: Диетические блюда.

Сообщение yanka95 » 13 янв 2018 22:03

Хлебцы и гречка вот диетическая еда))

Аватара пользователя
admin
Сообщения: 2044
Зарегистрирован: 14 окт 2011 19:27
Страна: Украина
Контактная информация:

Re: Диетические блюда.

Сообщение admin » 06 фев 2013 17:17

Шпік

5 дкг шпіку очистити з крови, посічи або змолоти, вимішати з двома деками тертого швайцарського сира, посолити і помастити тим хліб. Давати се хорому кілька разів денно. Денна давка щоб не була більша, як 5-10 дкг. Шпік можна змішати з січеними сарделями, маслом і соком цитриновим. Переховувати в склянім слоїку. Шпіком маститься також хорому налисники і тоді його приправляється: втерти 6 дкг шпіку добре на тарели, вбити до сего 1 жовток, розтерти, посолити, домішати пів ложки тертої булки і мастити тим налисники, які ще треба запечи в рурі. Можна той шпік ще перемішати з 15 дкг січеної шинки. Тоді шпіку дається тільки 2 дкг. Додати ціле яйце, посолити, вимішати, можна додати ще січеної зеленої петрушки і мастити тим налисники.






Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Изображение

Нравится у нас?! Делись с друзьями :)


Изображение Изображение Изображение

SOME TEXT
Аватара пользователя
admin
Сообщения: 2044
Зарегистрирован: 14 окт 2011 19:27
Страна: Украина
Контактная информация:

Re: Диетические блюда.

Сообщение admin » 06 фев 2013 17:01

Пшенична каша на росолі. (Клиїк)

30 дкг похребтини ( товщ відрізати ), посічи і витиснути сік, поливаючи росолом, щоби сік лучше виполокати. Окремо зварити на росолі рідку кашку з пшеничних крупків, змішати з тим соком з мяса, заправити жовтком і подати. Юшки сі мають в собі багато багато вітамін і добрі для тяжко хорих.





Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу
-
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Изображение

Нравится у нас?! Делись с друзьями :)


Изображение Изображение Изображение

Аватара пользователя
ПредседателЬ
Супермодератор
Супермодератор
Сообщения: 387
Зарегистрирован: 15 окт 2011 17:47
Страна: Украина

Диетические блюда.

Сообщение ПредседателЬ » 10 янв 2013 04:40

Мигдалевий кисіль на молоці

Взяти 30 мигдалів, спарити і обібрати, потовчити їх з молоком або білком. Розпровадити теплим молоком або теплою сметанкою і поставити з краю кухні, щоби натягнули. Перецідити їх і витиснути добре через серветку. Дати молоко заварити з мігдал. смаком і поцукрувати. Тимчасом взяти бульбяної муки кілька ложок, розбити зі склянкою студеної води, вляти се до кипячого молока і мішати все на кухни, аж закипить. Відставити, вляти у форму, звогчену студеною водою і висипаною цукром. Дати до леду, щоби застигло. Подається з заварюванням.





Вся орфография в тексте сохранена согласно оригиналу -
"НОВА КУХНЯ", 1928р. Львів - Київ - Чернівці - Ужгород.
Шура, пилите гири! Пилите, Шура, пилите.... Они золотые!

Ответить

Вернуться в «Old-Кухня»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость